Bli Pilot

Pilotutbildning – Översikt

Ett stort beslut

Att välja utbildning är inte enkelt och för många är flygvärlden något helt nytt och okänt, själv trodde jag inte ens att det var möjligt att utbilda sig till pilot och att enda vägen till egna vingar var att gå genom flygvapnet. Idag jobbar jag som instruktör på Flyguppdraget och jag blir ofta rådfrågad av nya människor som jag möter, ”- tycker du att jag skall satsa på en pilot-karriär, vad skulle du gjort i min position? hur vet man om det känns rätt?”

När jag skulle välja utbildning så minns jag att det var enklare när jag vände på frågan, dvs. vad skall jag göra om jag inte läser till pilot? Om du är osäker på vad du vill göra med din framtid så beakta noga alternativen, stressa inte och pröva dina andra möjligheter först.

Den absolut viktigaste ingrediensen för att lyckas är drivkraft och det är av största vikt att du känner dig fullständigt motiverad,  ingenting  är svårt om du har viljan men denna skall vara entydig.Vi på flyguppdraget erbjuder en bra utbildning och värderar personlig service väldigt högt, vi vill hålla en bra kontakt med alla våra elever och hjälper dig efter avslutad utbildning med en fot in i arbetslivet. Välkommen!


-Emil Englund, Flight instructor

Senaste nyheterna

 • FI (LAPL)-utbildning
  Kursdatum: 13-15 september 2017 och 18-19 september 2017. Kontakta oss för mer information.
 • CRI-utbildning
  Kursdatum: 13-15 september 2017. Kontakta oss för mer information.
 • FI (A)-utbildning
  Kursdatum: 13-15 september 2017 och 18-19 september 2017. Kontakta oss för mer information.
 • ATPL-teori på distans!
  Fyra kursstarter per år 2017 och 2018. Kontakta oss för mer information.