Pilotutbildning – steg 4

Commercial pilot license

Commercial pilot licens – Sista steget till trafikflygare?

Flyguppdraget har sedan begynnelsen jobbat med bruksflyg i olika former, en mångårig erfarenhet som lagt grunden till den flygutbildningen vi bedriver idag. Flygbranschen är tuff och för många väntar inte en direktanställning hos drömbolaget, kanske får du flyga brandflyg eller flyginventering, bogsera reklam eller jobba som flyginstruktör. Oavsett vilket så måste du vara beredd på de utmaningar som väntar, ett kommersiellt certifikat är för de allra flesta det första steget till trafikflygare och inte det sista.

Utbildning

Att vara kommersiell pilot kräver mycket ansvar och en stor del av denna utbildning riktas därför mot din roll som befälhavare. Efter en diagnostisk flygning gör vi gemensamt en individanpassad kursplan som täcker just dina behov. Några återkommande brister som vi jobbar mot är exempelvis:

 • Död räkning

Att kunna orientera är inte samma sak som att var en god navigatör. De flesta av våra elever har inga större problem med kartläsning men när sikten blir sämre och du blir tvungen att sjunka på grund av moln så krävs det rutin och precision för att klara av sträckor där det inte finns landmärken.

 • Flygkänsla

Flygkänsla är kanske den viktigaste egenskapen hos en pilot, inte bara för att slippa illamående passagerare utan också för att tidigt upptäcka faror och kunna möta naturens krafter och krav på flexibilitet. Genom träning försöker vi stimulera och motivera elever att aktivt tänka på att flyga rent och snyggt.

 • Precision

Att flyga exakt är ett bevis på att du har de kunskaper och färdigheterna som krävs för att framföra ett flygplan men det säger också mycket om din inställning. Att alltid försöka göra så bra ifrån sig som möjligt är viktigt för utvecklingen och din fortsatta karriär, att bara klara uppflygningen är att sätta ribban lågt och vi vill naturligtvis att du siktar högre!


  Senaste nyheterna

  • FI (LAPL)-utbildning
   Kursdatum: 13-15 september 2017 och 18-19 september 2017. Kontakta oss för mer information.
  • CRI-utbildning
   Kursdatum: 13-15 september 2017. Kontakta oss för mer information.
  • FI (A)-utbildning
   Kursdatum: 13-15 september 2017 och 18-19 september 2017. Kontakta oss för mer information.
  • ATPL-teori på distans!
   Fyra kursstarter per år 2017 och 2018. Kontakta oss för mer information.